9 d’Octubre, Ximo I reconquereix lo Regne de València

Loading...
Loading...

Valencians, valencianes, ja és 9 d’octubre. El nostre dia gran. Eixe dia en el què commemorem l’arribada d’un rei, que nascut a Montpeller, vingué a estes terres a conquerir i a fundar. Jaume I va entrar al cap i casal i es va fer l’amo i senyor del corral i del carrer, de la figuera i la parra i la flor del taronger.

I fent paral·lelisme, podem dir que el nostre insigne president, Ximo Puig, s’ha fet amb el corral i el carrer d’estes terres sense nom, al sud d’un país que sí vol ser.

Ara fa més de 5 anys, que els lermistes armaren al seu darrer cavaller, de trista figura i semblant inversemblant. Un homenot que es va fer, per la mínima, amb les regnes de lo regne i que a poc a poc s’està fent l’amo des del Sénia fins al Segura i des de terres xurres fins a la mar.

Loading...

I este cavaller, hereu d’antics conqueridors ,ve muntat a lloms de podemites i compromisers, amb el perruquí al vent. I cavalca per les hortes riberenques, puja cims i baixa al mar. I compareix amb la seua consellera que és costella i amb la de Sanitat, també. D’ençà de la pandemia s’ha fet omnipresent.

I si ningú no ho remeia, cavaller per temps tindrem. I a tots ens recorda a la dama de roja figura que muntada a lloms de blaver, amb el cap i casal es va fer. I 26 anys tardà en deixar el poder.

Loading...

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies